CLOSET CLEVER 2
 
Efter att ha läst en kurs om färg och beredning för textilier fick jag lite ont i hjärtat över hur mycket kemikalier och andra påfrestningar vi faktiskt använder för att få fram våra plagg idag. Idag när vi mer än någonsin tidigare (i många fall veckovis) har tillgång till nya kollektioner och nya trender så ökar vårat ha-begär enormt. Det är lätt att bortse från hur mycket liter vatten, kemikalier för-och- efterbehandlingar som faktiskt krävs för att få fram ett enda plagg - dels för att vi sällan har tillgång till den informationen. Väl medveten om detta så har jag insett att min vilja för att minska den negativa påverkan har ökat, jag tycker denna utmaning är fantastisk på det sättet inte bara för att vi får chansen till priset utan vi också får ta del av varandras tips (vilket säkerligen kommer vara många) och genom att samla alla idéer och olika kreativa lösningar kan vi faktiskt alla hjälpas åt att minska konsumtionen av kläder som leder till miljöförstörelse och hälsorisker. 
 
Nedan följer mitt DIY-knep: 
 
Skjortmodet är större än någonsin idag - vilket är en extrem fördel både för vår plånbok och miljön. Skjortor i sig är tidlösa och de kan bäras på oändliga vis, därför behöver vi inte inte gång på gång investera i nya skjortor. Vårens hetaste skjorttrend är den backvända skjortan, vilken jag personligen älskar.
 
 
 
Genom att bara vända skjortan back-och-fram så har du skapat en helt ny look! Välj om du vill ha den instoppad, endast knäppt högst i kragen eller längst ner. Klä de tillsammans med ett par jeans eller en kjol (plagg vi alla har i någon variant i garderoben) och ta på dig ett nätt litet halsband och vänd även det back och fram. Du har nu åstdakommit en edgy men classy look utan att investera i något nytt plagg, hur smidigt som helst! 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like